Het Laagland – Robin Hood

Het Laagland – Robin Hood

Vandaag kunnen we helden zijn’ is de Laaglandvariant op de klassieke legende. Het verhaal situeert zich in het avontuurlijke ROBIN HOOD pretpark, en gaat over vijf- op het eerste oog – doodnormale mensen die daar werken. Vier van hen lijden onder het juk van grote baas Bink. Bink beslist dat er een ROBIN HOOD show in het park moet worden opgevoerd, en lijkt er een handje van te hebben de verhoudingen in het stuk ook in het echte leven te gebruiken én misbruiken. Ieders hart voor rechtvaardigheid wordt behoorlijk op de proef gesteld. Bewapend met ruige gitaren en dampende beats speelt en zingt het pretparkteam het publiek ongekende moed in.

Maar kunnen ze ook dapper zijn zonder zich achter een held te verschuilen? Op eigen kracht? En het opnemen voor hun naasten? Een antwoord vinden op die vraag, dát is pas een avontuur.

Een rebelse, muzikale theatervoorstelling over je stem wél willen laten horen, maar nóg niet durven… Als geen ander weet Inèz Derksen klassieke helden op het podium op zo’n manier tot leven te wekken dat ze jong én oud troost en inspiratie kunnen bieden tot in de dagelijkse werkelijkheid.