Het Laagland – FutureXpress

Het Laagland – FutureXpress

Het maken van je eigen toekomst begint nu!

Op een plein staat een vrachtwagen. Wil je naar binnen word je streng ondervraagd. Halt! JIJ daar! Ben JIJ in 2020 18 jaar? Voilà! Lichting ZUID 2020! Treed binnen in de FutureXpress. Are YOU ready for take-off? Hoogvliegers in hartje Europa, vite vite! Van high TECH tot high TOUCH. Architecten der Zukunft. Kop boven dat maaiveld!

Hé DU, de toekomst komt naar je toe! Tomorrow is your land! LAND hier! Ouvre la porte! Kompas voor straks. Morgen is NU! Maximize bitte! Wankelmoedig? Heldhaftig? Trefzeker? Tref the FUTURE! Innovate jezelf! Exclusief voor tweeduizendtwintig beginners. Ben JIJ voorbereid?

Deze rondrijdende voorstelling gaat over het maken van je eigen toekomst, over de oneindigheid van ontdekken, over denken en doen. Over groot worden én zijn in Limburg en de wijde wereld niet zo ver van hier. Het stuk zet kinderen aan het denken over hun eigen toekomst in Zuid-Limburg. Na afloop van de voorstelling worden de kinderen uitgedaagd zelf een brief te schrijven aan de toekomst. Vorig jaar leverde dat veel leuke reacties op, van ziekenhuisdirecteuren, advocaten, een hoofdeconoom en een buschauffeur en van heel veel andere personen en bedrijven die de kinderen een kijkje over de schutting gunden.

Lichting Zuid wil toekomstplannen laten landen. Een plek laten veroveren in ons hart. Het project richt zich primair op kinderen van een jaar of 12. De kinderen die nu in groep 8 zitten, zijn in 2020 ongeveer 18 jaar en mogen die toekomst dan gaan vormgeven. Maar hoe ziet de regio er tegen die tijd uit? Levendig en levenslustig? Zelfbewust? Klaar om technologie, zorg en cultuur naar een hoger plan te tillen?

Lichting Zuid is een initiatief van Zuiderlicht, een bureau voor branding en design, gevestigd in Maastricht. De stichting Lichting Zuid heeft tot doel een boost te geven aan het toekomstige Zuid-Limburg en zijn jonge bewoners. De stichting wil de kansrijke toekomstplannen voor de regio concreter maken, zodat ze energie geven en zorgen voor trots. Het project wordt breed gesteund door Zuid-Limburgse bedrijven, initiatieven en particulieren.

Het Laagland werd gevraagd om een voorstelling te schrijven, te regisseren en op de planken te brengen. Natuurlijk zeiden ze volmondig JA, want het thema past als een handschoen bij hun missie. Ze willen kinderen aanmoedigen te ontdekken wie ze zijn, wat ze doen en waar ze voor willen gaan.

lees meer op: http://www.lichtingzuid.nl/