DAAR GAAN WE!! The New Rambo Generation EN Buurman en Buurman XL GAAN NAAR LOWLANDS!!

DAAR GAAN WE!! The New Rambo Generation EN Buurman en Buurman XL GAAN NAAR LOWLANDS!!

Ervaring:

Ja, daar ga je dan. Mag je voor het eerst voor je werk naar Lowlands, en dan niet met één voorstelling maar meteen met twee!

Met de Young Gangsters opende we de Juliet op 15 augustus. Gelukkig konden we de avond van te voren bouwen, alle special effects aansluiten en testen, het licht programmeren en de zenders testen (want het is nog niet zo makkelijk om de Young Gangsters uit te versterken met alle gevechten en al dat zweet en bloed).
Alle vuur gerelateerde special effects moesten grondig gecontroleerd worden door de brandweer, we hadden ook nog niet eerder overdekt gespeeld dus alles moest goed in overleg met de brandweer. Buiten de special effects om ging de bouw heel snel, we kregen dan ook genoeg hulp van technici en bouwers van lowlands.

De voorstelling zelf was super, hier en daar was het wat rumoerig door muziek van buiten maar verder was de sfeer goed, er werd geweldig gespeeld door Marius Mensink, Rutger Remkes, Nick Bos, Niels Kuiters en Benjamin Moen. En het publiek ging uit hun dak!

ten slot de voorstelling afgebroken, normaal duurde dit een uur of 4/5, dit keer ging het in een half uur, met dank aan het Lowlands team!

Toen was het over voor de Young Gangsters, een lekker biertje drinken op het festival terrein en naar bandjes gaan!

Maar voor mij, begon de voorbereiding van de 2 voorstelling die dag. Buurman en Buurman XL stonden namelijk ook in de Juliet. En niet eens alleen op de eerste dag maar op alle 3 de dagen was Buurman en Buurman de afsluiter van de Juliet.

Op het zijtoneel hadden de acteurs van Buurman en Buurman en het team van Senf het decor (een buurmannen huis) al opgebouwd. Op de eerste avond na het breken van de Gangsters heb ik toen de techniek en wat special effects voor bereid en geïnstalleerd in het decor. We moesten om half 1 s'nachts starten en we konden pas om half 12 de vloer op om op te bouwen na de vorige act. Ik heb toen vooral de tijd genomen om nog licht te programmeren en sound te checken, en de buurmannen zetten zelf hun decor op de plaats. Nog snel even de luchtdruk kanonnen vullen en gaan met die voorstelling!

Het eerste publiek komt binnen, al schreeuwend en juichend roepen ze met z'n alle buurman en buurman. De muziek gonst door de hele tent, en dan komt de eerste buurman in beeld, en op dat moment is de muziek niet meer te horen over het geschreeuw en gejuich van het publiek. 

Naar maten de voorstelling even bezig is word het publiek langzaam wat rustiger. Op een hier en daar verdwaalde "EH BUURMANNETJE!!" keek het publiek geboeid naar hun oude vrienden.

de twee volgende avonden verliepen ongeveer het zelfde, nog even wat aanpassingen doen op het licht van gister, lucht vaten vullen en het publiek komt alweer binnen.

Buurman en Buurman XL was 3 keer uitverkocht met elke keer nog mensen buiten die graag ook nog na binnen hadden gewild.

 

De combinatie van de Young Gangster en Buurman en Buurman was een stevige uitdaging, maar wel een ontzettend mooie ervaring!

LL14_Programma-vrijdag15

Nieuws:

Zojuist heeft de organisatie van Lowlands de allereerste namen op het gebied van theater en dans bekend gemaakt. Onder deze eerste reeks bevestigingen vallen Het Nationale Ballet, YoungGangsters, War Horse, Ashton Brothers, Buurman en Buurman XL, Karel van Laere & Vanja Rukavina, Trouble Man & Frascati Producties, Dood Paard, ICK, Bo Tarenskeen en Damiaan Denys.

Lowlands vindt plaats van 15 tot en met 17 augustus op het evenemententerrein van Walibi Holland in Biddinghuizen. Er zijn geen kaarten meer te koop.

Eerste theater- en dansnamen voor Lowlands bekend

Ach, Buurman & Buurman. Welke Lowlander is niet opgegroeid met dat vrij briljante tv-programma? Is het alleen niet raar dat de twee 'a je to’ende buren zo rustig blijven onder alle ellende die ze voor hun kiezen krijgen? De makers van de Buurman & Buurman-kindermusicals besloten een Buurman & Buurman voor volwassenen te maken, die harder, lomper, absurder en fysieker is dan je gewend bent van de buurtjes. Buurman en Buurman XL dus.

www.3voor12.vpro.nl - Buurman en Buurman gaan “enorm aan de drugs”

‘The New Rambo Generation’ van YoungGangsters is een bloedstollend oorlogsspektakel vol geweldsexplosies waarin moedige, jonge soldaten zich ontpoppen tot brute vechtmachines. Een verleidelijk heldenverhaal dat het wint van de harde realiteit. Maar de vraag is: hoe lang laten we ons leiden door deze rooskleurige fictie?

www.rockportaal.nl - eerste theater- en dansnamen lowlands 2014

www.CJP.nl -13 dingen die je niet mag missen